Samenwerken op afstand
Publicatiedatum: 21 april 2020

Tenzij je een beroep hebt waardoor dat niet kan, hebben we met werken op afstand inmiddels een paar weken ervaring in Nederland. Videobellen, stuurgroepbijeenkomsten, demo’s, trainingen: er kan veel meer op afstand dan we ooit hadden gedacht. Bij Quattri is het op afstand ondersteunen van zorgorganisaties niet nieuw, dat doen we al langer en in allerlei vormen. Bijvoorbeeld via het Quattri Servicepunt.

Chantal en Monique van het Quattri Servicepunt: ‘Organisaties die Nedap Ons gebruiken en waarbij functioneel applicatiebeheerders of de medewerkers cliëntadministratie extra ondersteuning kunnen gebruiken, kunnen hulp van Quattri inroepen.

We helpen bijvoorbeeld met het invoeren van tarieven, aanmaken van nieuwe medewerkers, het aanpassen van tabellen en kleine inrichtingsvraagstukken (bijvoorbeeld rondom producten in de WMO). Verder geven we hulp bij rapportages in Nedap Ons of Qlik. Ook allerlei gebruikersvragen kunnen aan ons gesteld worden en uitzoekklussen na vragen van bijvoorbeeld accountants. Soms is het nodig dat er dieper op een vraagstuk ingegaan wordt. We kunnen dan een collega consultant bij schakelen. Inmiddels werken we op deze manier samen met zo’n 35 zorgorganisaties. En dit alles vanuit ons hoofdkantoor in IJsselstein of vanuit huis!’

Monique: ‘Wat ik ook merk is dat applicatiebeheerders het fijn vinden dat we mee denken, een sparringpartner zijn. En in deze periode zijn we achterwacht om ballen in de te lucht te kunnen houden als er medewerkers bij zorginstellingen uitvallen.’

Binnen Quattri zijn er ook allerlei nieuwe initiatieven rondom samenwerken op afstand, zoals je eerder hebt kunnen lezen in het bericht Nieuwe initiatieven ter ondersteuning van zorginstellingen.  Zo heeft onlangs ook onze 5-daagse training Functioneel Beheer Nedap Ons online plaats gevonden.

Kunnen we je op afstand helpen? Of zou je daar over van gedachten willen wisselen? We horen het graag!