Ik ben werkzaam in de zorg vanaf 1980, waarvan de jaren tot en met 2000 als verpleegkundige in diverse settings. De laatste jaren als locatiemanager in de V&V sector. In 2000 heb ik de overstap gemaakt naar de automatisering.

Vanaf 2005 bij Quattri.

Mijn rol binnen projecten is meestal die van implementatie consultant, meedenken met organisaties over de inrichting en gebruik van de applicatie. Soms in een team van consultants, waarbij ik meestal het backoffice deel voor mijn rekening neem.

Maar ook regelmatig als allround consultant, waarbij we bij Quattri een team van specialisten achter de hand hebben waarmee ik kan sparren.

Bij de inrichting probeer ik altijd het evenwicht te vinden tussen de werkwijze die binnen de organisatie gebruikt wordt en de mogelijkheden die de applicatie biedt om processen te optimaliseren. Daarbij blijkt iedere keer weer dat processen vaak flexibeler zijn dan mensen, en dat het dus van groot belang is om mensen mee te nemen in de inrichtingskeuzen die gemaakt worden.

Mijn belangrijkste motivatie om destijds de overstap te maken van de directe zorg naar automatisering is nog steeds actueel. Medewerkers in de uitvoering moeten merken dat automatisering (en dus ook administratieve taken) hen helpt om meer tijd te kunnen besteden aan ‘het bed’ (dus de cliënt). Wet en regelgeving van de overheid is daarbij niet altijd behulpzaam, en ook processen en procedures kunnen die ondersteuning in de weg staan.