Publicatiedatum: 14 november 2019

De droom van iedere langeafstandloper

En met ruim 50.000 deelnemers de grootste marathon ter wereld: de New York City marathon. 42 km door de 5 stadsdelen van New York. Met veel en enthousiast publiek en een indrukwekkend, pittig parcours. En Quattriaan Bram was er 3 november bij!

Samen met zijn vader en broer vertrok Bram op 30 oktober j.l. naar New York voor de reis waar ze al lang naar uitkeken. Een lange voorbereiding was er aan vooraf gegaan, voor de vader van Bram was het zelfs zijn eerste marathon. En: alle 3 hebben ze de marathon uitgelopen! Wat een avontuur om dat met z’n drieën te ondernemen.

Naast ‘leuk’ wilden de heren ook een goed doel verbinden aan de loop. Door een vriendin met MS (Multiple Sclerose) besloten ze er een sponsorloop van te maken voor het Nationaal MS fonds. Flyers, acties op Facebook, LinkedIn en werving onder vrienden, familie en collega’s zorgden voor een mooi bedrag. Ook Quattri ondersteunde Bram en daarmee het Nationaal MS fonds. Streven is om op de Nationale MS dag van 17 november a.s. het geld te overhandigen.

Wat het heeft opgeleverd? Blinkende medailles, een prachtige ervaring en heel goed gevoel rijker én ruim 2400 euro voor het Nationaal MS fonds. En natuurlijk mega trotse collega’s!

Achtergrond informatie:

De eerste marathon in New York werd gelopen in 1970.  Tussen 1970 en 1975 vond de wedstrijd plaats in het Central Park. In 1976 werd de wedstrijd verlegd naar de vijf stadsdelen (boroughs) van New York, namelijk: Staten IslandBrooklynQueensThe Bronx en Manhattan. In vergelijking met snellere parcoursen, zoals BerlijnRotterdamFrankfurt of Keulen, wordt er langzamer gelopen. De belangrijkste oorzaak hiervoor is het feit dat er in deze wedstrijd niet met tempomakers wordt gelopen. Bovendien is het parcours relatief zwaar door de vele bochten, klimmetjes en het soms slechte wegdek. Voor de wedstrijd geldt een tijdslimiet van 8 uur en 30 minuten. Het percentage starters dat daadwerkelijk finisht ligt hoog (99% in 2018).