Mathilda van Ameijde

“In 2002 begon mijn carrière in de ouderenzorg als Dagbestedingscoach op een PG-afdeling, op een steenworp afstand van het Leidseplein in Amsterdam. In 2006 maakte ik de overstap naar Training en Advies en dat ben ik altijd binnen de sector van de Ouderenzorg blijven doen.

Bij Quattri geef ik trainingen aan de eindgebruikers van het ECD.  In veel gevallen worden deze technische trainingen gecombineerd met methodisch werken. Steeds vaker kiezen organisaties daarbij voor de methodiek van Omaha. Ik mag deze methodiek graag trainen in combinatie met een nieuw ECD.  Het kan echt zorgen voor een betere manier waarop bewoners/cliënten worden benaderd.

Ik vind het ontzettend leuk om iets wat complex lijkt, eenvoudig en werkbaar te maken voor de eindgebruiker. Meestal word ik ingezet bij trajecten waarbij veel medewerkers op verschillende niveaus worden getraind. Dan mag ik graag lijntjes leggen tussen de disciplines en niveaus zodat het nieuwe systeem zorgt voor een optimale samenwerking.  Dat maakt enerzijds het collegiale samenwerken uitdagender en anderzijds groeit de kwaliteit van de ouderenzorg.”